اگر شما نیز تمایل دارید که خودتان در منزل این کیک تولد محبوب و دوستداشتنی را برای خود یا عزیزانتان تهیه کنید این مطلب بیستستون را از دست ندهید.
کیک تولد همواره با شیرینترین و به یادماندنیترین خاطرات هر فرد همراه است: جمع شدن آدمهایی که دوستشان داریم در کنار یکدیگر، آرزوهای قشنگ، صدای شادی و خنده و بزرگتر شدن. همه اینها دست به دست هم میدهند که کیک تولد را به یک خوراکی خاص و متفاوت تبدیل کنند.
اگر شما نیز تمایل دارید که خودتان در منزل این کیک محبوب و دوستداشتنی را برای خود یا عزیزانتان تهیه کنید این مطلب بیستستون را از دست ندهید. در این مطلب قصد داریم به نکات مهم تهیه، پخت و تزیین کیک تولد بپردازیم و دستور تهیه یک کیک تولد شکلاتی خوشمزه را نیز برای شما آماده کردهایم. در ادامه با بخش شیرینی و کیک مجله بیست ستون همراه باشید.
انتخاب طعم کیک تولد
اولین مرحله برای پخت کیک تولد انتخاب طعم پایه آن است. طعم شکلات و وانیل از محبوبترین و مرسومترین انتخابها برای کیک تولد هستند چرا که معمولا همه این دو طعم را میپسندند.
پس از دو کیک شکلاتی و وانیلی طعمهای لیمو و هویج در جایگاه سوم و چهارم قرار میگیرند که ممکن است طعم آنها به ذائقه همه خوش نیاید.
در این مطلب بیستستون ما دستور تهیه یک کیک تولد شکلاتی را در انتهای مطلب برای شما آماده کردهایم.
ابعاد و اندازه کیک تولد
مطلب مهم دیگری که در تهیه کیک تولد و حتی پیش از تهیه آن باید مورد توجه قرار گیرد، اندازه و میزان بزرگی کیک تولد است که در انتخاب قالب تاثیر خواهد داشت. البته که این موضوع تا حد زیادی به تعداد مهمانان و شرکتکنندگان در جشن تولد بستگی دارد اما این روزها بیشتر کیکهای تولد با قطر کم و ارتفاع زیاد محبوبیت یافتهاند.
کیکهای با ارتفاع بیشتر را میتوانید با پختن جداگانه دو یا سه لایه کیک و پر کردن بین لایهها را با خامه و مواد دیگر تهیه کنید.
در رابطه با وزن مناسب کیک تولد بد نیست بدانید که در جشنهای تولدی که در عصر و پیش از شام برگزار میشوند معمولا برای هر فرد بزرگسال 200 تا 300 گرم کیک در نظر گرفته میشود اما اگر پس از شام کیک تولد سرو میشود برای هر فرد 150 تا 200 گرم کیک در نظر میگیرند.
مواد مورد استفاده برای تهیه کیک تولد
بهتر است برای تهیه کیک تولد مطابق دستوری که دارید پیش بروید به عنوان مثال اگر نوع خاصی از آرد در دستور تهیه نوشته شده است از همان نوع استفاده کنید.
شما میتوانید کیکهای اسفنجی را از قبل پخته و در فریزر نگهداری کنید و در روز جشن کیکها را از فریزر خارج کرده، یخ زدایی کرده و سپس با مواد مورد نظرتان پر کنید.
موادی که به صورت معمول برای پر کردن یا فیلینگ کیک تولد استفاده میشوند شامل خامه، موز، گردو و توت فرنگی هستند. البته با استفاده از خلاقیت خود میتوانید از مواد دیگر نیز استفاده کنید.
یکی از موادی که در تزیین کیک تولد و همچنین به عنوان فیلینگ استفاده میشود خامه زده شده است. برای تهیه خامه زده شده 350 گرم خامه را با 25 گرم شکر داخل یک کاسه ریخته و کاسه را روی یک ظرف یخ قرار دهید و با درجه متوسط یا کم همزن مخلوط کنید تا زمانی که خامه فرم گرفته و برای استفاده روی کیک آماده شود.
ساور کریم نام دیگری است که در تهیه مواد رویه کیکها بسیار شنیده میشود. ساور کریم یا خامه ترش از ترکیب خامه، شیر و سرکه قابل تهیه است. برای تهیه آن یک چهارم پیمانه شیر را به دمای حدود 40 درجه برسانید. در یک لیوان تمیز یک و یک دوم قاشق چایخوری سرکه بریزید و شیر را به آن بیفزایید. مخلوط را هم نزنید اجازه بدهید ده تا پانزده دقیقه بگذرد. یک پاکت خامه صبحانه را در کاسهای ریخته و هم بزنید تا یکدست شود سپس مخلوط شیر و سرکه را به خامه افزوده و به خوبی مخلوط کنید. روی ظرف را با دستمال حولهای پوشانده و 24 ساعت در دمای محیط قرار دهید. پس از 24 ساعت ساور کریم را در یخچال نگهداری کنید.
ایدههایی برای تزیین کیک تولد
برای تزیین کیک تولد میتوانید از انواع خوراکیها استفاده کنید و این امر به طور مستقیم به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.
در ادامه پیشنهادهایی برای تزیین کیک تولد گردآوری کردهایم که بد نیست پیش از تزیین کیک نگاهی به آنها بیندازید:
- انواع شکلاتها و چیپهای شکلاتی در طعمهای مختلف. از اسمارتیزهای رنگی نیز میتوانید در کنار تکههای شکلات استفاده کنید.
- انواع میوههای تکه شده بر اساس فصل. توجه کنید که میوهها آبدار نباشند، چون آب میوهها میتواند کیک تولد را خراب کند.
- استفاده از روبانهای رنگی برای دور کیک تولد.
- قرار دادن تعدادی گل روی کیک تولد. در صورت استفاده از گلها برای تزیین کیک تولد دقت کنید که گلها سمی و خطرناک نباشند.
- نوشتن با خامه یا شکلات آب شده روی کیک. میتوانید با استفاده از مقداری خامه زده شده یا شکلات آب شده و یک قیف جملهای روی کیک تولد بنویسید. پیش از نوشتن روی کیک حتما روی یک بشقاب یا سینی تمرین کنید.
دستور تهیه کیک تولد شکلاتی
آرد قنادی 1 و ½ پیمانه
شکر 1 و یک سوم پیمانه
پودر کاکائو ½ پیمانه
جوش شیرین ¾ قاشق غذاخوری
نمک ¼ قاشق غذاخوری
کره ½ پیمانه
قهوه داغ دم شده ½ پیمانه
شیر ½ پیمانه
عصاره وانیل 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 2 عدد
مواد لازم برای رویه کیک
خامه زده شده 1 و ¾ پیمانه
ساور کریم ½ پیمانه
عصاره وانیل ½ قاشق غذاخوری
شکلات تختهای قطعه شده 400 گرم
نمک به مقدار خیلی کم
طرز تهیه کیک تولد
فر را از قبل با دمای 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. دو قالب کیک 8 اینچی را با روغن چرب کرده و به دیوارههای آنها مقداری آرد بپاشید. آرد اضافی را از قالبها خارج کنید.
در یک کاسه بزرگ آرد، شکر، پودر کاکائو، جوش شیرین و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید سپس کره را که به قطعات کوچک تقسیم کردهاید به مواد خشک اضافه کرده و با همزن مخلوط کنید.
مخلوط کردن مواد را تا جایی ادامه دهید که قطعات کره دیگر دیده نشوند و یک مخلوط نرم و یکدست به دست آید.
شیر، قهوه جوشیده داغ و وانیل را با هم مخلوط کرده و یکباره به مخلوط مواد خشک بیفزایید و آنقدر بزنید تا نرم و لطیف شود.
تخممرغها را که در دمای اتاق قرار دادهاید در ظرف جداگانهای شکسته و با چنگال بزنید، سپس آنها را به مخلوط آرد و قهوه بیفزایید. دقت کنید که دمای قهوه به اندازه کافی پایین آمده باشد که تخممرغها نبندند.
مخلوط را با سرعت متوسط همزن مخلوط کنید. پس از یکدست شدن مواد، مخلوط را به طور مساوی بین دو قالب تقسیم کنید و روی سطح صافی قرار داده و دقت کنید که حباب هوایی روی مخلوط وجود نداشته باشد.
قالبها را در فر قرار داده و به مدت 30 دقیقه بپزید. پیش از خارج کردن کیکها یک خلال دندان را درون کیکها فرو کرده و از مغزپخت شدن آنها اطمینان حاصل کنید. به این صورت که اگر مواد کیک به خلال دندان نچسبیدند به معنی آماده بودن کیک است و اگر به خلال دندان چسبیدند باید کمی دیگر صبر کنید.
پس از خارج کردن قالبها از فر، 20 دقیقه صبر کنید تا کیکها به دمای اتاق برسند و سپس کیکها را از قالبها خارج کنید.
تهیه رویه کیک
برای تهیه رویه کیک تولد ابتدا شکلات و خامه را در یک قابلمه کوچک ریخته و روی ظرفی که حاوی آب در حال جوشیدن است قرار دهید (روش بن ماری). مخلوط را آهسته هم بزنید و تا زمانی که تمام شکلات ذوب شده و مخلوط یکدست شود به هم زدن ادامه دهید.
سپس مخلوط را از روی حرارت برداشته و وانیل، نمک و ساور کریم را به آن بیفزایید و هم بزنید. اجازه بدهید مخلوط رویه کیک تولد به دمای اتاق برسد. کمی که مایه رویه کیک خودش را گرفت با یک همزن دستی به آرامی هم بزنید.
لایه اول کیک تولد را روی ظرف سرو قرار دهید. مقداری از مایه رویه کیک را برداشته و روی کیک بریزید و پخش کنید. لایه دوم کیک را روی لایه اول قرار دهید و مواد رویه را روی آن به صورت دورانی پخش کنید. دقت کنید که رو و اطراف کیک به خوبی با مواد پوشیده شود.
کیک را به مدت 2 ساعت یا تا زمان سرو در یخچال قرار دهید.
نکاتی که برای تهیه کیک تولد باید به یاد داشته باشید
منبع: بیست ستون
«عکاسی در باغ سفارت کویت یک میلیون و ٨٠٠ هزار تومان، اگر بخواهید باغی که
در آن عکاسی میکنید دارای عمارت یا آپشنهای مخصوص مثل تاپ یا دریاچه و
استخر هم باشد، قیمت آتلیه عروس و هزینه ورودی بالاتر از ٨٠٠ هزار تومان است.»
اینها
را صاحب آتلیهای میگوید که مدعی است ٢٠ سال سابقه کار در این حوزه را
دارد. با گرمتر شدن بازار جشنها و مراسم ازدواج در ماه شعبان، کار
آتلیهداران هم رونق پیدا میکند. این روزها عروس و دامادها حاضرند مبالغ
چندین میلیونی برای ثبت شب خاطرهانگیز زندگیشان کنار بگذارند و این شب
مهم را به بهترین شکل و توسط باتجربهترین افراد ثبت کنند. تهیهکنندگان
فیلمهای مراسم ازدواج این روزها در حد یک پروژه بزرگ سینمایی تجهیزات و
امکانات در اختیار دارند و این امکانات هرکدام در یک منوی مجزا به زوجی که
میخواهند مراسمی بهیادماندنی برگزار کنند، ارایه میشوند.
از
روزهایی که جوانترهای خانواده با یک دوربین ساده از مراسم ازدواج فامیل
عکس یادگاری با کادرهای کج و نورهای تنظیم نشده میگرفتند، سالها گذشته.
تشریفات و کارهایی که زمانی به عنوان حاشیه این مراسم انجام میشدند، تبدیل
به یک اصل بسیار مهم در این جشنها شدهاند.
عکاسی و فیلمبرداری
از مراسم ازدواج این روزها یکی از پرهزینهترین و مهمترین بخشهای مراسم
ازدواج شده است. زوجهای جوان دوست دارند به هر قیمتی که شده زیباترین
مستندات و یادگاریها را از مراسم ازدواجشان تهیه کنند. هرچند که به گفته
برخی آتلیهداران عمر زندگی مشترک بعضی از آنها آنقدری قد نمیدهد که حتی
بخواهند عکسها و فیلم عروسیشان را از آتلیه تحویل بگیرند.
آتلیهها
و ارایهدهندگان خدمات مجالس برای مشتریانشان منوهایی با انعطاف بالا
تهیه کردهاند، که برای تمام قشرها با هر نوع درآمد و سطح فرهنگی میتواند
مناسب باشد. عکاس خانم و باغهای اختصاصی برای عروس خانمهای محجبه، عکاسی
در آتلیه و باغ چند روز قبل از برگزاری مراسم برای اینکه استرس و نگرانی
بابت منتظر ماندن مهمانان در شب مراسم وجود نداشته باشد.
آتلیهای
در شمال تهران از امکانات و تجهیزاتی که در اختیار مشتریهایشان قرار
میدهند، میگوید: «هزینه ورودی باغ از ٣٠٠ هزار تومان شروع میشود و بسته
به امکاناتی که مشتری انتخاب میکند افزایش پیدا میکند، اگر عروس و داماد
ساقدوش هم داشته باشند بهازای ورود هر ساقدوش مبلغی بین ٥٠ تا ١٠٠ هزار
تومان به هزینه ورودی افزوده میشود. اگر بخواهید در کنار عمارت عکاسی
کنید، باغهایی با عمارت در نیاوران یا کردان داریم که ورودیشان بالاتر از
٨٠٠ هزار تومان است. اگر هم بخواهید یک کار اروپایی و خاص برایتان انجام
دهیم میتوانید در استخرهای پرورش ماهی در جاجرود یا رودهن قایقسواری
کنید، فیلمبرداری هم توسط هلیشات انجام میشود. بعضی باغها هم کرین
(تجهیزات حرکتی دوربین فیلمبرداری) دارند که هزینه استفاده از کرین جداگانه
محاسبه میشود.»
آقای مسوول آتلیه توضیح میدهد که هزینه ورودی
باغ بهطورجداگانه توسط صاحب باغ دریافت میشود و هزینههای مربوط به
عکاسی و فیلمبرداری هم طبق منوی انتخابی مشتری محاسبه میشوند. منوهای
ارایه شده توسط این آتلیه قیمتی بین ٩٥٠ هزار تومان تا ١٨ میلیون تومان
دارند.
عکاسی اسپرت هم در کویر و دبی به انتخاب مشتری در منوها
وجود دارد و آقای مسوول توضیح میدهد که هزینه آفیش کردن عکاس و فیلمبردار
در پروژههای خارج از تهران چندبرابر تهران است و هزینه رفت و آمد و اقامت
عکاس هم به عهده مشتری است.
او اضافه میکند هزینه حضور یکروزه
عکاس در عکاسی خارج از تهران ٧٠٠ هزار تومان است در صورتی که آفیش همان فرد
در تهران ٢٠٠ هزار تومان برای مشتری تمام میشود. به همین دلیل بیشتر
مشتریها به باغهای جاجرود و لواسان یا جنگلهای شمال کشور راضی میشوند و
سفر به دبی و کیش ویژه افرادی است که هزینه برایشان چندان مهم نیست و
میخواهند کار بسیار خاصی تحویل بگیرند.
در شرق تهران هم همین
گزینهها در منوهای آتلیه دیگری وجود دارد، باغهای معمولی ورودی حدود ٢٠٠
هزار تومان دارند و سقف قیمت ورودی باغ در این منطقه حدود ٩٠٠ هزار تومان
است.
البته در این بین آتلیههایی هم وجود دارند که با سوءاستفاده
سر افراد کلاه میگذارند؛ مسوول یکی از آتلیهها در مورد کلاهبرداریهای
رایج در این صنف صحبت میکند و میگوید: «مشتریها اطلاعات تخصصی ندارند،
بسیاری از همکاران ما یک فیلم بسیار حرفهای که ٢٠ میلیون تومان هزینه لازم
دارد به مشتری نشان میدهند به عنوان نمونه کار، اما در عمل از هیچ کدام
از تجهیزات حرفهای استفاده نمیکنند، اما هزینهاش را از مشتری دریافت
میکنند. کار را با یک میلیون تومان میبندند اما از مشتری ١٠ میلیون
میگیرند.»
او در مورد امکانات موجود در باغ هم میگوید: «بعضی
باغها دارای عمارت هستند که هزینه ورودیشان بالاتر است، اگر مشتری بخواهد
از داخل عمارت هم عکاسی کند باز هزینهاش جداست، بعضی عمارت ها دوبلکس و
شیک هستند و بعضی هم مبلمان بسیار خاص دارند.»
او در مورد اینکه
صاحبان این باغها چه کسانی هستند، هم میگوید: «بعضی از باغها را از
سرایدارشان کرایه میکنیم، صاحبان اصلی باغ خارج از ایران زندگی میکنند،
بعضی هم خودشان جای دیگری زندگی میکنند و از فضای زیبای باغشان برای
درآمدزایی استفاده میکنند البته وقتی به شمال کشور برای عکاسی میرویم،
هزینهها کمتر است، چون ما باغی را اجاره نمیکنیم و هزینه ورودی
نمیپردازیم و از فضای بکر جنگل استفاده میکنیم.»
در جنوب تهران
اما باغهایی با عمارتهای لوکس و مناطق بکر جزو گزینههای منوی عکاسی نیست
و آنها در باغی که در کنار سالن محل برگزاری مراسم عکاسی میکنند و بیشتر
ترجیح میدهند عکاسی مراسم و اسپرت را در آتلیه انجام دهند، البته آنها نیز
گزینههای بسیاری دارند که برای عروس و داماد روی میز بگذارند.
صاحب
آتلیه در نازیآباد از امکاناتی که در مراسم ارایه میدهند، میگوید:
«کرین در باغ و مراسم هم جزو گزینههایمان هست، همینطور فیلمبرداری دو
دوربینه و سه دوربینه. چند سالی میشود که تهیه مستند قبل از مراسم هم خیلی
مورد توجه است، برای تهیه مستند ما یک سری سناریو داریم، یک سری هم خود
مشتریها با خودشان میآورند و بعضی اوقات خودشان هم کارگردانی کار را
انجام میدهند.»
عکسهای مانده و ازدواجهای بیسرانجام
به زودی تعطیلات طولانی عید فرا می رسد و بازار تورهای نوروزی داغ خواهد
شد. در این گیر و دار باز هم طبق سنت همه ساله ، برخی رسانه ها تیتر خواهند
زد که تورهای نوروزی گران است.
واقعیت هم البته همین است. نوروزی که می شود، تورهای نوروزی هم گران می شوند و گاه به دو برابر قیمت های فصل های دیگر می رسند.
علت
این گرانی را باید در معروف ترین فرمول علم اقتصاد سراغ گرفت:" عرضه و
تقاضا" ؛ بدیهی است آژانس های گردشگری ایران، توان محدودی در ارائه تورهای
داخلی و خارجی دارند. هتل ها و ناوگان پروازی نیز ظرفیت مشخصی دارند. در
چنین وضعیتی ، ناگهان چند میلیون نفر متقاضی سفر می شوند و نظام عرضه و
تقاضا ، نامتوازن می شود و قیمت ها، نه بر اساس میل آژانس های گردشگری، که
بر اساس منطق بازار تعیین می شود.
در اصفهان مراکز اقامتی بسیاری وجود دارند که نسبت به هتل های 4 یا 5 ستاره با هزینه کمتر، خدمات مطلوبی به گردشگران ارائه میدهند.
گردشگران معمولا به دنبال هتل ارزان در اصفهان می گردند و از آنجایی که در اصفهان هتل نسبت به تعداد گردشگران بسیار کم است، گزینه ی بعدی میتواند اجاره منزل مبله در اصفهان باشد که در نقاط مختلف اصفهان و متناسب با انواع سلیقه ها یافت می شود.
منزل مبله در اصفهان به صورت لوکس به شما این امکان را می دهد که همان ویژگی هایی که در هتل ها به دنبالشان بودید را داشته باشید با این تفاوت که این امکانات به صورت شخصی تر در اختیار شما قرار می گیرد و در مقابل منزل مبله در اصفهان به صورت ساده تر و ارزان تر به شما این امکان را می دهد که بودجه خود را صرف گردش و اقامت طولانی تری کنید و از سفر خود بیشتر لذت ببرید.
هتل ارزان در اصفهان با سبک های متفاوت وجود دارد که برخی از آنها با معماری خاص و سنتی هستند و به گردشگران این امکان را می دهد که بتوانند با سبک معماری سنتی اصفهان آشنا شوند اما از آنجایی که در اصفهان مناطق گردشگری بسیاری وجود دارد که برخی از آنها با این نوع سبک معماری سنتی هستند و حتی بسیار زیباتر، می توانید محل اقامت ساده تر و ارزان تری انتخاب کنید و بیشتر وقت خود را صرف بازدید از این مکان های زیبا کنید.
از آنجایی که ممکن است هتل مناسبی در نزدیکی مکان گردشگری مورد نظر شما وجود نداشته باشد، اجاره منزل مبله در اصفهان در محدوده مورد نظرتان به شما این امکان را می دهد که دسترسی سریع تر و راحت تری به مکان های گردشگری مورد علاقتان داشته باشید.
امکاناتی که در منزل مبله در اصفهان می توانید داشته باشید ممکن است بهتر از امکانات موجود در هتل ارزان در اصفهان باشد، نظیر آشپزی کردن و یا اگر منزل لوکس باشد|، اسفاده شخصی از سونا، استخر و ...
درحالی که اگر در هتل اقامت داشته باشید برای صرف غذا و صبحانه معمولا باید به رستوران هتل و یا رستوران های دیگر مراجعه کنید و یا برای استفاده از امکاناتی نظیر سونا و استخر و ... فقط در ساعات و روزهای مشخصی می توانید از این امکانات بهره مند شوید.
برای اقامت در هتل تعداد افرادی که می توانند در یکی از اتاق های هتل اقامت داشته باشند محدود است و اگر تعدادتان نسبتا زیاد باشد ممکن است در اتاق دیگری دور از خانواده و دوستانتان بمانید درحالی که اجاره منزل مبله در اصفهان به شما این امکان را می دهد که همه ی افراد خانواده و یا دوستانتان هر لحظه در کنارتان باشند و در کنار هم اوقات خوشی را سپری کنید.
امیدواریم هنگام سفر به اصفهان بتوانید بهترین محل را برای اقامتتان بیابید و سفر خوشی را برایتان آرزومندیم.